Etusivu > Yksityishenkilö > Suomesta Norjaan > Työnhaku Norjassa

Työnhaku Norjassa

Voit hakea töitä Norjasta monella tapaa. Avoimia työpaikkoja löytyy työnhakutietokannoista, lehti-ilmoituksista sekä usein myös yritysten ja organisaatioiden kotisivuilta. Voit myös lähettää avoimia työhakemuksia sopiville työnantajille tai rekrytoitua henkilöstövuokrausyrityksen kautta.

Internet

Useimmista Norjan avoimista työpaikoista ilmoitetaan internetissä. NAVin nettisivuilta löytyy Norjan suurin avoimien työpaikkojen tietokanta. Voit etsiä tietokannasta tarkempia hakuja ammatin, työnantajan, maantieteellisen sijainnin tai työsuhteen tyypin (kokoaikainen, osa-aikainen, sijaisuus) perusteella.Jos sinulla on norjalainen sähköinen asiointitunnus (elektronisk ID), voit kirjautua sivulle,…

Lue lisää

NAVin EURES-palvelukeskus

EURES-palvelu (European Employment Services) on syntynyt yhteistyönä EU/Eta-maiden ja Sveitsin välillä. Yhteistyöllä pyritään edistämään työvoiman liikkuvuutta EU/Eta-alueella. Kotimaasi EURES-neuvoja voi auttaa sinua, kun haluat löytää työtä Norjasta. Norjassa EURES on integroitu yhteen NAVin palvelujen kanssa. EURES-työntekijät ovat saaneet erityiskoulutuksen liittyen…

Lue lisää

Media

Avoimia työpaikkoja mainostetaan suurimmassa osassa norjalaisista lehdistä. Kaikki lehdissä ilmoitetut työpaikat rekisteröidään myös NAVin työpaikkatietokantaan.

Lue lisää

Avoimet työhakemukset

Norjassa kaikkia työpaikkoja ei mainosteta internetissä tai mediassa. Jos haluat tavoittaa nämä työpaikat, voi olla hyvä idea lähettää avoin työhakemus ajankohtaisiin yrityksiin. Avoimien työhakemusten perään on hyvä soittaa jälkikäteen. Jos haluat lähettää avoimen työhakemuksen, voit hakea yritysten yhteystietoja sivulta «keltaisilta…

Lue lisää

Henkilöstönvuokraus- ja rekrytointitoimistot

NAVin nettisivuilta löydät listan monista työpaikkaportaaleista, henkilöstonvuokraus- ja rekrytointitoimistoista ja alakohtaisista organisaatioista. Voit halutessasi liittyä jonkun yksityisen rekrytointitoimiston listoille. Rekrytointitoimistot ovat usein erikoistuneet tietylle alalle ja tiettyihin ammatteihin. Kaikkien työvoiman vuokrausta tarjoavien yritysten tulee rekisteröityä työsuojeluviranomaisen henkilöstönvuokrausrekisteriin. Työsuojelun (Arbeidstilsynet) nettisivuilta…

Lue lisää

NAV

Norjassa virallisesta työnvälityksestä vastaa Työ- ja hyvinvointihallinto NAV. Norjassa ollessasi voit hakeutua asioimaan NAV-toimistoon.NAVin nettisivuilta voit katsoa sinua lähimpänä olevan NAV-toimiston yhteystiedot. NAVin kautta saat tietoa muun muassa seuraavista asioista: Avoimet työpaikat Päivärahan siirtäminen Norjaan tai Norjasta muualle Koulutusmahdollisuudet Norjassa…

Lue lisää

Verkostoituminen

Omien verkostojen käyttäminen työnhaussa on hyvin tärkeää. Mahdollisuudet työn löytämiselle ovat paljon suuremmat, koska sinut tuntevat ihmiset tietävät sinun etsivän työtä. Näin voit myös tavoittaa avoimia työpaikkoja jo ennen kuin ne laitetaan hakuun. Monet käyttävät sosiaalista mediaa liikesuhteiden ja työmahdollisuuksien…

Lue lisää

Kesätyöt

Norjan mainostettuja kesätyöpaikkoja löydät internetistä. Voit selata avoimia työpaikkoja osoitteessa NAV.no (käytä hakusanana esimerkiksi «sommer», «sommerjobb», «ferie», «feriejobb» tai «ferievikar» tekstikentässä) sekä osoitteessa http://eures.europa.eu. Monia kesätyöpaikkoja mainostetaan jo helmikuussa, joten kesätöiden suhteen on parasta olla ajoissa liikenteessä!

Lue lisää

Työmessut

Norjassa järjestetään usein työmessuja, joissa voit tavata ajankohtaisia työnantajia. NAVin nettisivuilta löydät listan eri lääneissä järjestettävistä työmessuista. Den Europeiske Jobbmobilitetsportalen on sivusto, jonka kalenterista löydät kaikki EU/Eta-maissa ja Sveitsissä järjestettävät rekrytointimessut.

Lue lisää

Työn hakeminen toisesta EU/ETA-maasta ja päiväraha Suomesta

Jos olet työtön työnhakija, voit matkustaa työnhakuun Norjaan tai toiseen EU/ETA-maahan kolmen kuukauden ajaksi menettämättä päivärahaa Suomesta. Tiettyjen ehtojen tulee täyttyä, ennen kuin voit lähteä Norjaan saaden samanaikaisesti päivärahaa Suomesta. Edellytyksenä on, että olet kokoaikaisesti työtön (100%), olet aktiivinen työnhakija…

Lue lisää

Eka EURES-työpaikka

"Eka EURES-työpaikka" on EU:n työnliikkuvuusjärjestely, jolla pyritään auttamaan nuoria löytämään työ-, harjoittelu- tai oppisopimuspaikka toisessa EU/Eta-maassa sekä auttamaan työnantajia löytämään ammattitaitoisia työntekijöitä. Eka EURES-työpaikka- ohjelman avulla voit saada taloudellista tukea matkustaaksesi työhaastatteluun ulkomaille, samoin koulutukseen (esimerkiksi kielikurssit), koulutuksen hyväksymiseen ja…

Lue lisää